Doe mee aan de kerstchallenge!

Ben je tussen de 10 en 16 jaar? Dan kun je meedoen aan de Kerstchallenge!

Een escaperoom-achtig spel in corona-style . . .

Wat is de bedoeling?
Stel een team samen van 2 of 3 spelers, die samen in één huis van achter een computer kunnen meedoen. Zorg dat er ook een volwassene bij is die jullie kan begeleiden.

Er kunnen maximaal vier teams meedoen. De teams melden zich aan bij jongerenpastor Erna, die het spel zal ‘hosten’ en de spelleider is. Het spel zelf bestaat uit opdrachten die je moet oplossen. Als je dat goed doet verdien je codes waarmee je steeds verder kunt komen in het oplossen van het raadsel.

Waar gaat het over:
Milou is als tiener op reis geweest naar Vynnyky in Oekraïne. Ze heeft daar met haar jeugdgroep geholpen om een jeugdinternaat te bouwen. Hoewel de reis leuk en inspirerend was, is ze erg geschrokken van de armoede waarin kinderen leven. Het heeft haar erg aan het denken gezet: “Ik maak me druk om mijn eigen problemen, maar hier leven kinderen in armoede.” Waar is God in dit alles? Ze wist niet of ze nog wel in God kon geloven na alles wat ze had gezien...
Op de laatste dag van haar reis kwam ze in een klooster waar ze een kado mee kreeg voor eigen kerk. Het was een ikoon van Maria. Helaas was het niet in de beste staat. Het was in vier delen uiteengevallen en moest thuis worden gerepareerd. 
In de KerstChallenge gaan jullie als groep Milou helpen om het geheim van het ikoon te te ontcijferen. En tegelijk ontdek je het antwoord op de vraag van Milou: Waar is God in al het lijden van deze wereld?

De aanmelding
Vul onderstaande tekst in en stuur hem vóór 10 december naar pastor Erna (bisdom Haarlem) of pastor Thelma (bisdom Utrecht.

 

Hallo! Wij willen ons graag aanmelden om mee te doen met de kerstchallenge 2020.
Ons team heet: . . .
En bestaat uit de volgende deelnemers: (vul naam en leeftijd in)
1.
2.
3.
Wij doen mee vanuit het huis van . . . 
Onze begeleider is . . .

Website van het Oud-Katholiek Jongerenpastoraat | Kon. Wilhelminalaan 5, 3818 HN Amersfoort | 
Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan