Oud-Katholiek Jongerenpastoraat

Oktober | Heel Nederland deelt uit


Negen boeken, zeven pennen en vijf schriften; dat is het waar 93 leerlingen op een basisschool in Malawi het mee moeten doen.  In dat Afrikaanse land kun je met 200 kinderen in één klas zitten. En niet iedereen krijgt les in een klaslokaal, onder een boom is ook 'schoollocatie'.


Hoogste tijd dus om het onderwijs in dit land een steuntje te geven. Stichting Edukans zette de actie 'Heel Nederland Deelt Uit' op en vroeg aan acteur/zanger Antonie Kamerling om ter plekke in Malawi alvast schoolspullen uit te delen.
Op de site van de actie kun je via de webshop aanklikken wat jij wilt bestellen aan schoolspullen voor Malawi. Zoals 10 schriften voor 1,70, een werkboek rekenen (2,75 euro) of een atlas voor 11 euro. Deze materialen worden in Malawi gekocht, dat steunt de locale economie, en dan bezorgd bij de scholen.

Met een deel van je eigen zakgeld kun je dus al bijdragen aan een betere toekomst voor een mede-wereldbewoner! En misschien is het iets om zelf ook actie voor te voeren; in je parochie of op school. Wedden dat er dan nog meer potloden en schriften aangeschaft kunnen worden?
   (35 euro)