Onrust in de rk-kerk om homo's , wat vindt de oud-katholieke kerk?

Je hebt het vast wel gehoord, de discussie die is losgebarsten in de Rooms-Katholieke kerk of homoseksuelen nu wel of niet mogen meedoen aan de eucharistie en mee mogen doen met de communie.
De een vindt het homo-discriminatie, de ander vindt homoseksualiteit een zonde en een reden om niet mee te doen.
De politiek bemoeit zich er ook mee, de ene partij organiseert een demonstratie en de andere partij vindt zo'n demonstratie weer niet kunnen.

Maar wat vind de oud-katholieke kerk hier nu van?
De oud-katholieke kerk heeft al een tiental jaren geleden hier over nagedacht. Homo's zijn in de kerk gewoon welkom, in de hele dienst, ook bij de communie. Het gaat erom dat je als gemeenschap viert voor God en probeert te leven naar zijn ideeen. En daar hoort iedereen bij, homo of hetero, getrouwd of niet getrouwd. De eucharistie is bij uitstek de plek waar je viert dat je allemaal bij elkaar hoort, en dat verschillen er niet toe doen tussen mensen. Iedereen is gelijk voor God.
Homoseksualiteit wordt door de kerk dan ook helemaal niet afgekeurd. Er zijn verschillende homoseksuele priesters en kerkgangers en homoseksuelen die getrouwd zijn kunnen in de kerk een zegen vragen en hun huwelijk vieren.
Naar mijn idee is dit een houding waar je mee uitstraalt waar het over gaat in de kerk, liefde en gemeenschap zijn. En daar hoort iedereen bij, jong of oud, man of vrouw.

Wat is jouw mening? Geef je reactie hieronder!
En heb je vragen of opmerkingen of wil je graag een gesprek? Mail me gerust! (jutta@okkn.nl)


Homo zoekt kerk is een programma van de IKON, lees er hier meer over

Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Website van het Oud-Katholiek Jongerenpastoraat | Kon. Wilhelminalaan 5, 3818 HN Amersfoort | 
Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan