Oud-Katholiek Jongerenpastoraat

Maart | Overleg met de broeders van Taizé en de aartsbisschop

Hoog bezoek vandaag, broeder Sebastiaan en broeder Rob uit Taizé kwamen overleggen met aartsbisschop Joris Vercammen over de Europese Taizé ontmoeting.


Deze is van 28 december t/m 1 januari in Rotterdam. Maar voor die tijd moet er natuurlijk een hoop geregeld worden; welke kerken kunnen er gebruikt worden, hoeveel gastgezinnen zijn er nodig, welke workshops vinden er plaats en vooral: wie werken er allemaal mee.
Jan Jorrit uit Utrecht, Angela uit Amersfoort en ik als jongerenpastor waren hierom ook uitgenodigd. Vooral ook om na te denken: wie kunnen er allemaal helpen en hoe krijgen we zoveel mogelijk jongeren actief. De oud-katholieke kerk wil haar uiterste best doen om mee te werken en te helpen de ontmoeting een succes te maken. Er worden nu ongeveer 20.000 jongeren verwacht, waarvan meer dan de helft uit de rest van Europa. Dat moet wel bijzonder worden dus!

Binnenkort meer hierover op deze website, maar voor nu alvast even de oproep: kom donderdag 4 maart naar het Taizé gebed in de Dom in Utrecht (om 19.00). Broeder Rob en broeder Sebastiaan zullen daar ook zijn en alvast wat vertellen over de ontmoeting in december.
Ik ben er ook, en het zou heel leuk zijn om meer oud-katholieke jongeren daar tegen te komen!