Schilderen in Rotterdam

Afgelopen zaterdag was ik in Rotterdam voor een speciale catecheseavond. Er werd namelijk door de jongeren daar druk gewerkt aan Paas-schilderijen. Mevrouw van der Heiden, een kunstenares, kwam uitleg geven en vertelde ons dat we moesten gaan schilderen met....creditcards en bankpasjes! Geen kwasten, alleen pasjes. Dat betekent dat je niet precieze tekeningen kunt maken, maar wel heel mooi met kleuren kan werken. En dat was nou precies de bedoeling!

1

Het thema was Pasen. Nadat we even bedacht hadden hoe het ook al weer zit met de goede week en Pasen ging iederee hard met het schilderen aan de slag en er ontstonden hele mooie kunstwerken. Alle tekeningen hadden in elk geval de kleur oranje er in, zodat ze straks allemaal bij elkaar passen. Ze worden allemaal in de kerk opgehangen.

Pastoor Piet kwam ook nog even kijken en Julie was zo slim om hem te herinneren aan zijn belofte van de vorige keer; dat ze de klokken mochten luiden. Dus klom iedereen de klokkentoren in en hebben we Rotterdam even wakker geschud met oorverdovend klokgelui!

3

Reacties: 1-1
Door Gast: inge toorman @ 2010-04-01 14:39:56
daar sta ik
hier sta ik op, het was toen echt heel gaaf en leuk.
Reacties: 1-1
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Website van het Oud-Katholiek Jongerenpastoraat | Kon. Wilhelminalaan 5, 3818 HN Amersfoort | 
Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan