Goed nieuws over 2012?

Goed nieuws! Relatief gezien dan… :-)

Heb je de de vierde aflevering van '2012: het jaar nul' gezien afgelopen zaterdag?
Spannend verhaal over misschien wel het einde van de wereld.
Vanaf vandaag draait ook de film '2012' in de bios en op internet wemelt het van de websites over deze datum en wat er dan allemaal zal plaatsvinden.

 
Maar vandaag verscheen er een nieuw bericht. Een natuurwetenschappelijk tijdschrift schrijft namelijk dat de oude voorspelling door de Maya-indianen dat de wereld vergaat op 21 december 2012, niet blijkt te kloppen. De wetenschappers hebben ontdekt dat de wereld, als hij al vergaat op de tijd van de Maya-kalender, pas 208 jaar later aan zijn einde komt.


Het tijdschrift, NWT Natuurwetenschap en Techniek, legt uit.
De eerste berekeningen van de Mayakalenders zijn een eeuw terug gemaakt en er zijn nu allemaal nieuwe inzichten over de kalenders van de Maya's en hoe de sterren echt staan.
Er zitten twee kanten aan de voorspelling van 2012: de ene gaat over de kalender van de Maya's die zou aflopen op 21-12-2012. Dit blijkt nu 208 jaar later te zijn dan 2012. Het tweede is de stand van de sterren. Er is nu veel meer kennis over de stand van de sterren op 21-12-2012. Hoewel de sterren best bijzonder staan die dag is het niet zeer uitzonderlijk en is er geen reden waarom opeens de wereld zou vergaan.

Dus 21-12-2012... daar schijnt toch niet heel veel bijzonders aan te zijn. Goed nieuws? Of eigenlijk niet..?


Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Website van het Oud-Katholiek Jongerenpastoraat | Kon. Wilhelminalaan 5, 3818 HN Amersfoort | 
Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan