vrijdag 30 oktober 2009: Martha en Maria

 

... Jezus zei tegen Martha: 'Het is fijn als er lekker eten is. Want dan kun je ook prettiger met elkaar praten. Maar als het eten maken zoveel tijd kost dat ik niet eens met jullie kan praten, dan is het niet goed. Kom er toch bij zitten.'
Toen deed Martha haar schort af. Ze kwam erbij zitten en ze praatten tot laat in de avond. Ten slotte hielpen Jezus en Maria nog bij het afwassen. Want daar, in de keuken, konden ze ten minste doorgaan met praten.

Uit: De Twee zusters, Woord voor Woord van Karel Eykman en Bert Bouman

 

Tijd hebben om te praten is belangrijk. Vaak belangrijker dan eten en drinken. In dit verhaal is Jezus op weg naar Jeruzalem, waar het gevaarlijk is. Dat hij nu nog zijn goede vriendinnen Martha en Maria kan spreken betekent veel voor hem en voor de zussen. Natuurlijk is het goed om voor je gasten te zorgen en lekker eten te serveren, maar het allerbelangrijkst is dat je aan elkaar toe komt, dat je tijd hebt voor elkaar.

Soms is het best moeilijk om tijd te hebben voor elkaar. Dan ben je zo druk met vanalles, dat je vergeet om te vragen hoe het echt met iemand is, of wat hij eigenlijk beleefd heeft de afgelopen tijd, of dat je zelf niet meer kunt vertellen wat er eigenlijk aan de hand is met je. Tijd om te praten moet je soms bewust maken. In dit verhaal herinnert Jezus ons eraan dat het belangrijk is om bij je vrienden te zijn en naar elkaar te luisteren en te vertellen.

En dat eten maken en die afwas en al die andere dingen? Die komen wel, of nog beter…die doe je samen!


Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Website van het Oud-Katholiek Jongerenpastoraat | Kon. Wilhelminalaan 5, 3818 HN Amersfoort | 
Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan