Bijbelteksten op Amerikaanse geweren

Vreemd bericht: blijkbaar staat er al jarenlang bijbelteksten op Amerikaanse geweren.

Op de telescoopgeweren staat bijvoorbeeld aan de boven- en onderkant van het vizier '2COR4:6' en 'JN8:12'. De twee inscripties verwijzen naar Paulus' tweede brief aan de Corinthiërs en het evangelie van Johannes. Beide citaten gaan over het licht dat de duisternis verdrijft.

Maar hier komt binnenkort wel verandering in.
De Amerikaanse wapenfabrikant Trijicon heeft toegezegd geen wapens meer te zullen voorzien van verwijzingen naar bijbelteksten. Ook zijn er materialen beschikbaar gesteld waarmee al gegraveerde verwijzingen uit de geweren gevijld kunnen worden. Dat meldde de BBC vrijdag.

Trijicon levert al meer dan twintig jaar wapens aan het Amerikaanse leger. Het bedrijf is opgericht door een christen, die met de verwijzingen naar bijbelteksten de militairen een hart onder de riem wilde steken.

Niet iedereen is daar echter van gecharmeerd. Moslims in het leger hebben moeite met de teksten, maar ook protestantse en katholieke militairen zouden de inscripties verfoeien. Daarnaast worden de wapens gebruikt door Afghaanse en Iraakse troepen, die zijn getraind door de Amerikanen. Die troepen bestaan voornamelijk uit moslims.
Naast dit alles is men ook bang dat Amerikaanse soldaten die gevangen worden door bijvoorbeeld de Taliban extra risico lopen als er op hun geweren bijbelteksten worden aangetroffen.

Bron: ANP

Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Website van het Oud-Katholiek Jongerenpastoraat | Kon. Wilhelminalaan 5, 3818 HN Amersfoort | 
Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan