Kort interview met Paul Brommet

Twee weken geleden is Paul Brommet tot priester gewijd.
Ik stelde hem een paar korte vragen:

Je bent nu net tot priester gewijd. Hoe is dat zo gekomen?
Ik heb altijd graag met mensen gewerkt. Met de mensen die het moeilijk hebben en die hulp kunnen gebruiken. Jarenlang heb ik op verschillende plekken in de zorg gewerkt, de laaste tijd (en nu nog) bij de jeugdreclassering. Maar als priester kun je weer op een hele andere manier zorgen voor mensen. Je bent met het verhaal van God en het verhaal van de mensen aan het werk.
Maar dat ik priester wilde worden kwam ik uiteindelijk pas laat achter. Een aantal jaar geleden ben ik oud-katholiek geworden en toen wist ik al snel dat ik meer wilde in de kerk dan alleen in de kerk zitten. Maar omdat je vóór je 60e gewijd moet worden en ik al 53 was moest ik als de wiedeweerga gaan studeren. Maar dat is gelukt!

Was het een mooie dienst?
Jazeker! In een dienst waarin je als priester wordt gewijd komen zoveel mogelijk priesters naar de dienst en die leggen je allemaal de handen op. Dat is erg indrukwekkend. En hoewel er die dag heel veel sneeuw en gladheid was, waren er toch veel vrienden, familie en parochieleden naar de kerk gekomen. Een van de jongeren uit mijn parochie, Josephine, hielp mij met het aankleden van mijn nieuwe albe tijdens de dienst. En mijn broer, die dominee is, las het evangelie. Dat is toch wel heel bijzonder.

En nu? Waar ga je nu mee aan de slag?
Ik werk in Leiden in de parochie en daar ga ik hard aan de slag om te bekijken of de parochie kan groeien. Niet alleen in ledenaantal (wat wel heel mooi zou zijn), maar ook de innerlijke groei bij de parochianen zelf. Dat ze betrokken zijn en blijven op elkaar, zelf geïnspireerd worden door het evangelie en daar mee aan de slag kunnen.

Denk jij dat de kerk nog iets te bieden heeft aan jongeren?
Ja, dat denk ik wel. Ik denk dat het belangrijk is dat de kerk een plek is waar je bezig kunt zijn met andere dingen dan in de rest van de samenleving. Er is daar ruimte voor bezinning, voor bezig zijn met God zonder dat je afgeleid wordt en een mogelijkheid om weer eens goed na te denken over wat jij belangrijk vindt in jouw leven. En dat geldt zowel voor jongeren als voor volwassenen.

Dankjewel voor dit interview Paul, en veel succes in Leiden!Reacties: 1-1
Door Mariobeen @ 2010-01-23 17:39:03
Pastoor Brommet
goed dat deze persoon nu een roeping, een taak heeft in de kerk en daarmee gehoor kan geven aan een hartewens.

Hopelijk kan hij met zegen werken om ook andere mensen, vooral met zijn bedrevenheid met jonge mensen, hen te helpen de wens van elk hart waarmee hij in aanraking komt, mee kan helpen realiseren.
Daar kan hij als ik dit interview zo zie, een belangrijke bijdrage aan leveren in Leiden.

We hebben er ooit in Leiden Taizevieringen georganiseerd met wat jongeren uit Noord- en Zuid Holland, soms met 3 aanwezigen maar ook een keer met meer dan dertig. Bij het kostersechtpaar was elke liturgische vorm of wens van deze of gene bespreekbaar.

Ik hoop echt voor Leiden dat iets dergelijks plaatselijk voortgezet kan worden en wens daarbij alle succes toe!
Reacties: 1-1
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Website van het Oud-Katholiek Jongerenpastoraat | Kon. Wilhelminalaan 5, 3818 HN Amersfoort | 
Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan