Taizéreis in juli

Van 2 juli t/m 11 juli is er weer een Taizéreis. Deze reis wordt georganiseerd vanuit Amersfoort, maar het zou leuk zijn als er zoveel mogelijk jongeren uit het hele land mee gaan.

Taizé ligt in Frankrijk, in het zuiden van Bourgondië. Daar stichtte frère Roger in 1940 een internationale gemeenschap. De broeders van dit klooster hebben zich voor het leven verbonden om materiële en geestelijke goederen te delen en in grote eenvoud te leven.
Nu telt de gemeenschap van Taizé een honderdtal broeders, uit verschillende christelijke tradities afkomstig, uit meer dan vijfentwintig landen.
Vanaf het einde van de jaren vijftig vonden duizenden jongeren uit vele landen de weg naar Taizé. Het hele jaar door nemen jongeren uit alle Europese landen en andere werelddelen deel aan ontmoetingen.


Van zondag tot de zondag daarop wordt iedereen uitgenodigd om een week lang mee te doen aan het gemeenschappelijk levensritme.
Met de broeders kom je drie keer per dag samen voor het gebed, met mensen uit andere landen neem je deel aan de ontmoetingen, de maaltijden, de gespreksgroepen en praktische taken. (en heb je natuurlijk een hoop lol met elkaar!!)

Praktisch:

•    Op vrijdagavond 2 juli komen we bij elkaar om kennis te maken met elkaar. Er is dan een Taizéviering in Amersfoort om alvast in de sfeer te komen. Voor degenen die van ver komen is er een slaapplaats.
•    De volgende dag stappen we op de bus om naar Taize te reizen. Op 11 juli reizen we met de bus terug naar huis.
•    Deze reis is voor jongeren van 15 tot 30 jaar.
•    Kosten zijn €160,00. Als geld een probleem is dan kunnen we daar wel iets aan doen, laat het weten.

Meld je voor 15 juni aan bij Angela Berben: angela.berben@casema.nl
Voel je welkom om mee te gaan! En wil je een vriend of vriendin meenemen dan kan dat natuurlijk…


Hieronder een youtube filmpje met muziek en beelden uit Taizé. N.B. sommige foto's zijn wel erg verouderd (let op spijkerbroeken ;-)


Reacties: 1-1
Door Moke @ 2010-04-05 13:03:53
Ik hoop echt dat ik weer mee kan :D
Twee jaar geleden was super en vorig jaar (naar wat ik hoorde) ook!
Reacties: 1-1
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Website van het Oud-Katholiek Jongerenpastoraat | Kon. Wilhelminalaan 5, 3818 HN Amersfoort | 
Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan