Sven Kramer op de 5 km en de vastentijd?

Hebben jullie de gouden race van Sven Kramer gezien, afgelopen weekend? Jarenlang trainen en dan de gouden medaille winnen.


Maar het goud komt er niet zomaar. Topschaatser zijn betekent ook heel veel inleveren. Inleveren voor wat je echt belangrijk vindt; zo goed mogelijk zijn in je sport.

Zelf zegt Kramer er dit over: 'Winnen is een machtig, ontiegelijk lekker gevoel dat opweegt tegen alles wat ik ervoor moet laten. Ik zet veel opzij en dat is niet altijd prettig. Maar het is wel noodzakelijk om een doel te bereiken.'
Zeker in dit Olympisch jaar moet alles wijken. "Trainen, rusten en eten hebben mijn prioriteit. Wat er verder bij komt, is ballast. Het moet van binnenuit komen, als je het niet leuk vindt ga je het niet volhouden. Het is van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat prof zijn. Het gaat om passie en plezier. Als het werk of een opdracht was, was ik snel klaar.'

De vergelijking met vastentijd is misschien wel een beetje vreemd, maar toch ook niet helemaal. In de vastentijd ben je met jezelf bezig, je bent gefocust op de doelen die je wil bereiken (hetzij het vasten met voedsel, hetzij je inzetten voor het vastendoel) en ook dat moet van binnenuit komen. Als je het niet wil, of alleen doet omdat iemand anders zegt dat het moet, dan red je het niet. En aan het eind krijg je geen wedstrijd en medaille… maar is het Pasen!

Okee....het is geen topsport. Maar probeer je deze vastentijd eens te focussen alsof het topsport is. Op je doel afgaan, je niet laten afleiden en denken 'oh, dit kan wel even tussen door', maar concentreren. Kijken of het werkt?


Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Website van het Oud-Katholiek Jongerenpastoraat | Kon. Wilhelminalaan 5, 3818 HN Amersfoort | 
Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan