Makers South Park bedreigd

De makers van South Park, Matt Stone en Trey Parker, worden op een aantal Amerikaanse radicaal islamitische weblogs bedreigd met de dood. Bij een artikel over de tekenaars en hun vermeende minachting voor het geloof is een foto uit 2004 van de net vermoorde Theo van Gogh geplaatst.

De mensen op het weblog zijn boos omdat Mohammed, de profeet in de tweehonderdste aflevering van South Park in een berenpak verschijnt.

Nu is South Park al jaren erg goed in het persifleren van mensen en van profeten en goden. Veel mensen vinden dit erg leuk, anderen vinden dat je niet mag spotten met het geloof van mensen. Ik denk dat er best veel mogelijk is, maar ook wanneer je het er niet mee eens bent is het nooit een reden om mensen te bedreigen, laat staan met de dood. Dat kan echt niet. Maar wat vind jij van het wel of niet grappen mogen maken over bijvoorbeeld Jezus?
jezus south park
Kijk hier naar een South Park filmpje met Jezus.


 

Reacties: 1-1
Door Gast: anoniem @ 2010-04-22 15:41:45
Zolang er nog grappen gemaakt worden, wordt er blijkbaar nog wel over gedacht en gesproken, alleen maar goed!
South Park is daarbij ook nog high-quality grappig ^^, en de grappen vind ik niet eens zo erg beledigend als wel gewoon.. gewoon, grappen!

De 200e aflevering is sowieso briljant; niet alleen Jezus en andere 'superhelden' (o.a. een coke snuivende boeddha) en celebrities worden op de hak genomen, maar vooral de hele censuur-cultuur en alle voorzichtigheid rondom het beledigen van iedereen...
dat is hun punt, het gaat er hun volgens niet om dat ze het met een religie/whutever 'niet eens' zijn, meer de commotie erom heen..

en wie ze vervolgens gaat bedreigen, speelt daarin alleen maar lekker mee!

Dus, aflevering = aanradertje! :)

Ohja, en het vervolg, de 201 aflevering, natuurlijk ook.. ^^
Reacties: 1-1
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Website van het Oud-Katholiek Jongerenpastoraat | Kon. Wilhelminalaan 5, 3818 HN Amersfoort | 
Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan