Pelgrimage van vertrouwen

Taizé aan de Maas, de voorbereiding in volle gang

Dit mag je niet missen. Van 28 december t/m 1 januari vindt de europese Taizé-ontmoeting plaats in Rot­terdam. Er worden ongeveer 25.000 jongeren verwacht. Al deze jongeren wor­den opgevangen in de gastkerken en ondergebracht in gastgezinnen. Iedere dag zijn er gebedsdiensten, gespreksgroepen en workshops. Op oudejaarsavond is er een vredeswake en een landenfeest.

Een hele andere manier van oud en nieuw vieren.

 

Wil je een filmpje zien over deze ontmoeting? Klik hier!

 

Afgelopen zondag was de aftrap van de voorbereiding. Christine, Barbara, Jessica, Saskia, Hannah en Angela Berben gingen naar deze start. Met de trein gingen ze naar Rotterdam, ze aten stroopwafels en praatten heel gezellig over koetjes en kalfjes. In de overvolle kathedraal ontmoetten ze pastoor Piet van Tilburg. Er werd ge­zon­gen en gebeden zoals we dat gewend zijn in Taizé. Het was heel inspirerend. Na de viering vertelden broeder Rob en broeder Sebastien hoe wij kunnen hel­pen. Er moeten gastgezinnen gezocht worden, in Ahoy moet van alles voorbereid worden, in de gastkerken moet er het één en ander geregeld worden. En zo veel mogelijk jongeren moeten weten dat deze gebeurtenis er is.

Na de ontmoeting hebben we met elkaar gezellig gegeten. De voorbereiding is begonnen… Heb je zin om je bij het voorbereidingsgroepje van de Paradijskerk aan te sluiten dan ben je van harte welkom. Laat het even weten aan Angela Berben (angela.berben@casema.nl).

Wil je op een andere manier helpen in Rotterdam dan vind je meer informatie op taizeinnederland

Op maandag t/m vrijdag om 17.30u en op zaterdag om 16.00u is er een gebedsdienst met broeder Sebastien, broeder Rob en de mensen van het voorbereidingsteam. Deze vieringen vinden plaats in de Paradijskerk (Nieuwe Binnenweg 25 in Rotterdam). Ga een keertje langs en neem al je vrienden en vriendinnen mee.

Wil je je inschrijven om naar Rotterdam te komen? Dat kan! klik hier...

Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Website van het Oud-Katholiek Jongerenpastoraat | Kon. Wilhelminalaan 5, 3818 HN Amersfoort | 
Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan