Jongeren gearriveerd in Rotterdam

Bijna alle deelnemers van de Europese Jongeren Ontmoeting zijn gearriveerd. Deelnemers komen vanuit heel Europa, zoals 400 uit Portugal, 1300 uit Frankrijk, 1200 uit Italië, 250 uit Rusland, 600 uit Litouwen en 1300 uit Kroatië. Om 17.00 uur was het wachten op nog slechts 1 bus uit Polen, waar meer dan 6000 deelnemers vandaan komen. Er zijn 30.000 mensen betrokken bij dit evenement, waarvan 10.000 Nederlanders.

Ook in de Paradijskerk zijn er jongeren gearriveerd uit Polen, Rusland, Hongarije, Frankrijk, Zwitserland, Portugal, Nederland en Italie. Deze jongeren werden ontvangen door een ontvangstteam bestaande uit Jessica, Christine, Barbara, Hannah, Judith, Celesta, Johanna en Angela. Het was een drukte van belang in de kerk.

 

Een impressie van Christine:

Dit was de eerste officiele dag van de jongerenontmoeting en voor ons meteen de drukste dag! Alle voorbereidingen moesten nu bij elkaar komen. De Ark, de ruimte naast de Paradijskerk, hadden we de dag ervoor al versierd. Bij de deur hadden we een ontvangstcomitee opgesteld. Jessica en Judith schreven de gasten in, en ik (Christine) zocht er vervolgens een geschikt gastgezin bij. Dat was een hele puzzel, aangezien niet iedereen goed Engels spreekt en de organisatie graag zoveel mogelijk de nationaliteiten mixt. En dan hadden de gasten soms zelf ook nog wensen. Gelukkig waren de meesten flexibel en durfden sommigen het zelfs aan om helemaal alleen naar een gastgezin te gaan, als dat nodig was. Het koste wat energie om alles te communiceren. Zo hadden we een hele groep Fransen die amper Engels spraken. Met tolken en handen en voeten kwamen we er gelukkig uit. Vlak voordat we naar Ahoy vertrokken voor avondeten en de viering hadden we alle gasten ontvangen, 63 in totaal. Pfff, dat zat erop. In de metro en in Ahoy zagen we voor het eerst de grote mensenstromen, wat een mensen! Het was bijzonder om met zovelen de viering mee te maken. Wij zaten vooraan, vlak bij de broeders, waarvan we er een hele hoop herkenden. He, daar is broeder Alois, oh en dat is broeder Benoit. Een feest van herkenning; we zijn er weer!

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan dagelijks naar "Taize aan de Maas". Kijk hier op uitzending gemist.

 

Wil je er iets van meemaken? Kom een keertje langs! In de Paradijskerk is er donderdag en vrijdag om half 9 een ochtendgebed. Zaterdag is er om 11.00u een eucharistieviering. Het programma in Ahoy en het programma van de workshops vind je hier.  

 

Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Website van het Oud-Katholiek Jongerenpastoraat | Kon. Wilhelminalaan 5, 3818 HN Amersfoort | 
Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan