Taize aan de Maas

Vandaag een impressie van Jessica en Celesta:

 Net als woensdag begon de dag met een ochtendgebed in de Paradijkskerk. Vandaag stond het thema ‘Erbarmen’ centraal in de gespreksgroepen. We hebben nagedacht hoe wij onze naasten kunnen helpen en vrijgevig kunnen zijn naar hen die in armoede leven of onrecht aangedaan wordt. Na de gespreksgroepen zijn wij weer naar Ahoy gegaan voor de lunch. Na de lunch was er weer een gebed met aansluitend workshops. De keuze van workshops is breed. Zo zijn wij naar een workshop gegaan over het leven en de dagboeken van Etty Hillesum (1914-1943). Op haar 27e begon zij haar dagboeken, waarin zij schreef over haar geloofsleven en de politieke sfeer in Nederland. Bijzonder om te lezen waar een leeftijdgenote van ons mee worstelde. Enkele van haar vragen kwamen ons nu ook nog zeer bekend voor. Zodra we Taize aan de Maas hebben verlaten, gaan wij zeker haar dagboeken lezen! Na de workshops hebben wij een kijkje genomen in de boekwinkel. Altijd gevaarlijk… Aangezien we nog wat tijd over hadden, zijn we met ons groepje even wat gaan drinken bij een naburig winkelcentrum (gewoon een warme chocolademelk, niets geks!).

 

Terug in Ahoy wachtte ons een heerlijke maaltijd (ahum…). We vergelijken het ook wel gekscherend met een afhaalmaaltijd c.q. doggy-bag. Dit maal wachtte ons twee overheerlijke gehaktballen in tomatensaus uit blik. Laten we zeggen dat we blij waren dat er ook een brownie en wat fruit bij zat… Het avondgebed hebben wij gevolgd in het sportpaleis. Het sportpaleis zat compleet vol! Vanavond waren ook enkele hoogwaardigheidsbekleders aangeschoven, waaronder de burgemeester van Rotterdam en de bisschop van Utrecht van de Oud-Katholieke Kerk. Na de viering werd bekend gemaakt dat de Europese Jongerenontmoeting van 28 december 2011 t/m 1 januari 2012 in Berlijn plaats zal vinden. De eerste plannen om daar naartoe te gaan werden meteen al gemaakt! Bij het uitgaan van Ahoy stond er een enthousiaste groep Kroatische jongeren die gratis omhelzingen (free hugs) uitdeelden.

Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen! Gevolg was dat we ineens stonden te volksdansen op het plein voor Ahoy en een button als dank kregen. In de metro kwamen we nog een groep Polen tegen, waarvan de leider Zuurstok (maar zuurstof, zuurstom, of iets in die richting, ons Pools is niet zo goed…) heette. Voor we richting huis gingen, zijn we nog even wat gaan drinken in de Belgische pub met twee Nederlandse contacten uit onze kerk. Aan de toog kwamen wij erachter dat er een biertje naar Barbara is vernoemd: Barbar. Heerlijk biertje, trouwens! En zo kwam er een eind aan deze dag.

 

Reacties: 1-1
Door Gast: jutta eilander @ 2011-01-03 10:52:05
Leuk om jullie belevenissen te lezen!
Reacties: 1-1
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Website van het Oud-Katholiek Jongerenpastoraat | Kon. Wilhelminalaan 5, 3818 HN Amersfoort | 
Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan