Moe, maar voldaan!

 

Zondag 23 september

'Moe maar voldaan', dat was het groepsgevoel zondagavond bij aankomst op Utrecht CS. Rond 20.00 uur verlieten we de laatste ICE om na het afscheid allemaal weer een andere trein naar huis te nemen. Een enkeling had geluk en werd opgehaald met de auto.

Zondagochtend hebben we na het ontbijt om nog afscheid genomen van enkele deelnemers van de andere landen, die de moeite hadden genomen om ons uit te zwaaien. Deze keer werd snel gehandeld, om de tranen achterwege te laten! Zaterdagavond was namelijk ook al intens en emotioneel voor veel deelnemers.

Op de terugweg naar huis zijn direct foto’s uitgewisseld en werd al druk gespeculeerd over de reünie van onze groep, die zal plaatsvinden op 17 november. Voordat we de eerste trein instapten werden Erna en ik bedankt voor de groep en werden we verrast met een mok: "Danke schön!".

Sommige deelnemers zouden volgend jaar ook wel weer naar een buitenland op reis willen. Een goed idee, al zeg ik het zelf!

Eigenlijk is zo’n reis naar Wenen en een congres zo voorbij en heb je te weinig gelegenheid om tijd met elkaar en de deelnemers van andere groepen te door te brengen. Dat stimuleert natuurlijk wel de motivatie om volgende keer weer mee te gaan!

 

Michael

Website van het Oud-Katholiek Jongerenpastoraat | Kon. Wilhelminalaan 5, 3818 HN Amersfoort | 
Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan